Litecoin çmimi

Në tabelën më poshtë mund të shihni Aktual Litecoin çmimi, i cili azhurnohet çdo pesë sekonda.

Litecoin ishte një spinoff i hershëm i bitcoin, i lëshuar në tetor 2011, në detaje teknike, litecoin është pothuajse identik me Bitcoin.

Megjithatë, ekzistojnë disa dallime kryesore, siç është koha më e shkurtër e bllokut që do të thotë konfirmim më i shpejtë i transaksionit, si dhe një furnizim maksimal i cili është katër herë më i lartë.

 • Simboli i tiketës: LTC
 • Nënnjësitë: 1 microlitecoin = Ł0.0000001
 • Furnizimi Total: Ł84 000 000
 • Koha e bllokut: 2.5 minuta
 • Skema e vlefshmërisë së transaksionit: Dëshmi E Punës
 • Autori(ët) origjinal: Charlie Lee
 • Zbardhja zyrtare: Asnjë në dispozicion
 • Faqja zyrtare e Internetit: www.litecoin.org

Litecoin çmimi NË USD, EUR, dhe LEK

Litecoin (LTC)
0.54%
$ 66.10
$ 0.356928

Litecoin (LTC)
0.54%
6,660.12 L
35.96 L

Litecoin (LTC)
0.54%
62,55
0,337795

Kush e krijoi Litecoin?

LTC u krijua nga një zhvillues dhe ish punonjës I Google me emrin Charlie Lee i cili është një shkencëtar kompjuterik dhe i diplomuar NË MIT.

Çfarë e bën LTC unike?

Shumë njerëz e shohin Bitcoin dhe Litecoin si ari dhe argjendi. Të dy janë shumë të ngjashëm, megjithatë, zhvilluesit E Litecoin shpesh janë të parët që zbatojnë ide të reja dhe ndryshime inovative në protokoll.

Kjo e bën Litecoin gjithmonë përpara Bitcoin për sa i përket zhvillimit teknologjik, si dhe më praktik, për shkak të tarifave më të ulëta të transaksioneve dhe kohës më të shpejtë të konfirmimit.

A Është Litecoin një investim i mirë?

LTC mund të konsiderohet një pikënisje e mirë për të eksploruar botën e cryptocurrency për shkak të vlerës së saj më të ulët. Gjithashtu duket se është më i arritshëm nga pikëpamja psikologjike, gjë që e bën atë një mundësi të shkëlqyeshme për këdo që kërkon të njihet me kriptomonedhat.

Litecoin është një cryptocurrency popullor dhe të sigurt me një komunitet të madh dhe një histori të gjatë pa shumë dramë.

Me këtë tha, askush nuk mund të parashikojë të ardhmen e projektit ose Çmimin Litecoin nesër ose 10 vjet nga tani.

Asnjëherë mos investoni më shumë sesa mund të përballoni për të humbur dhe gjithmonë bëni hulumtimin tuaj!

Litecoin çmimi historia

 • Litecoin trading filloi në 2011 me një çmim prej disa cent për LTC.
 • Në vitin 2013, çmimi arriti rreth 3 dollarë.
 • Në nëntor 2013, çmimi u rrit nga $ 3 në rreth $ 50!
 • Kursi i këmbimit i Litecoin rritet rreth 50 dollarë për LTC në korrik 2017 dhe arrin 80 dollarë në shtator 2017.
 • Rekordi absolut është vendosur në rreth 371 USD PËR LTC në 19 dhjetor 2017.
litecoin çmimi

Bleni Litecoin në minuta duke përdorur Finansiv!

Merrni Disa Litecoin me çmimin më të mirë.