Ethereum çmimi

Në grafikun e mëposhtëm mund të shihni Ethereum çmimi, i cili përditësohet çdo pesë sekonda.

Ethereum është kriptomonedha e dytë më e madhe për nga kapitalizimi i tregut. Është një blockchain i decentralizuar me burim të hapur që paraqet funksionalitetin e kontratës inteligjente. Ose, për ta thënë thjesht – është cash dixhitale e programueshme.

Një keqkuptim i zakonshëm është se Ether dhe Ethereum i referohen të njëjtës gjë. Mos harroni se Ether është thjesht kriptomonedha e përdorur për pagesa në ekosistemin Ethereum.

Bitcoin çmimi në dollarë (USD), LEK (ALL) dhe EUR

Ethereum (ETH)
2.52%
$ 3,618.34
$ 91.18

Ethereum (ETH)
2.52%
346,423.71 L
8,729.88 L

Ethereum (ETH)
2.52%
3.336,37
84,08

Cilat janë kontratat inteligjente?

Një kontratë inteligjente është një kontratë në formën e kodit kompjuterik që ekzekutohet në zinxhirin bllokues Ethereum kur plotësohen disa kushte. Kontratat inteligjente mund të lehtësojnë shkëmbimin e parave, përmbajtjes, pronës, aksioneve dhe pothuajse çdo gjëje që ka vlerë të matshme.

Ajo që i bën kontratat inteligjente unike është fakti se ato nuk mund të prishen ose falsifikohen pasi ato janë të koduara dhe të pandryshueshme kur vendosen në zinxhirin bllokues Ethereum. Ata gjithashtu eliminojnë shumicën e ndërmjetësve në çdo marrëveshje, që përfshin shkëmbimin e parave ose pronës, pasi ato janë tërësisht dixhitale.

Historia e Ethereum çmimi:

 • Nëntor 2013 – Vitalik Buterin publikon letrën e bardhë të Ethereum.
 • Janar 2014 – Zhvillimi i platformës shpallet publikisht. Zhvilluesit origjinalë të projektit Ethereum ishin Vitalik Buterin, Mihai Alicie, Anthony di Lorio dhe Charles Hoskinson.
 • Gusht 2014 – Ethereum përfundon një ICO (ofertë publike) dhe mbledh 18.4 milion dollarë.
 • Maj 2015 – Lëshohet rrjeti beta i Ethereum – Olympic (Ethereum 0.9)
 • 30 korrik 2015 – Nisi faza e parë e zhvillimit të Ethereum – “Frontier”.
 • 30 gusht 2015 – Kraken Exchange është i pari që ofron Ether për tregtim, me një çmim fillestar prej 2,77 dollarë për Eterin.
 • 14 Mars 2016 – Versioni i parë i qëndrueshëm i rrjetit – Homestead del drejtpërdrejt.
 • Qershor 2016 – Projekti DAO i krijuar në Ethereum është hakuar. Eteri me vlerë 50 milionë dollarë është vjedhur, që është 15% e furnizimit total në atë kohë.
 • 25 tetor 2016 – Propozohet forku i parë (ndryshimi rrënjësor) i Ethereum. Rrjeti ndahet në dysh dhe Ethereum Classic lind për shkak të ndarjes së opinionit publik, pasojë e hakimit të DAO.
 • 16 tetor 2017 – Përfundon forku i Metropolis Bizantit dhe miratohet njëzëri.
 • 13 janar 2018 – Eteri arrin një kulm çmimi prej 1,432,88 dollarë për Eter.
 • 9 nëntor 2021 – Çmimi i lartë i Ethereum gjatë gjithë kohës deri më sot – 4,837,59 dollarë!
Ethereum

Blini Ethereum në pak minuta duke përdorur Finansiv!

Blini dhe shisni Ether me tarifa duke filluar nga 0.1%.