Bitcoin çmimi

Në grafikun e mëposhtëm mund të shihni Bitcoin çmimi, i cili përditësohet çdo pesë sekonda.

Bitcoin është kriptomonedha e parë në botë. Ai përdor teknologjinë peer-to-peer për të operuar pa autoritet qendror apo banka. Menaxhimi i transaksioneve dhe emetimi i Bitcoin kryhet kolektivisht nëpërmjet një libri dixhital të njohur si blockchain.

Bitcoin është me burim të hapur, që do të thotë se dizajni i tij është publik dhe askush nuk e zotëron atë, por të gjithë mund të marrin pjesë.

Bitcoin-ët ndahen në njësi më të vogla të quajtura satoshi, të quajtura sipas pseudonimit të përdorur nga krijuesi anonim i Bitcoin – Satoshi Nakamoto. Çdo satoshi vlen 0.00000001 bitcoin.

Bitcoin çmimi në dollarë (USD), LEK (ALL) dhe EUR

Bitcoin (BTC)
8.03%
$ 68,214.28
$ 5,477.61

Bitcoin (BTC)
8.03%
6,530,908.12 L
524,431.92 L

Bitcoin (BTC)
8.03%
62.898,53
5.050,75

A mund të trajtohet Bitcoin si një investim?

Duke blerë Bitcoin me një çmim të ulët dhe duke shitur me një çmim më të lartë, mund të fitoni, por gjithashtu mund të humbni para në skenarin e kundërt.

Historia e Bitcoin çmimi

  • Më 22 maj 2010 – tani e quajtur Dita e Pizza Bitcoin, Laszlo Haniec nga Florida ra dakord të paguante 10,000 bitcoin për dy pica nga Papa John’s Pizzeria. Marrëveshja u organizua përmes forumit bitcointalk.
  • Në verën e vitit 2010 u shfaq shkëmbimi i parë i Bitcoin – bitcoinmarket.com. Bitcoin filloi tregtimin me një çmim prej vetëm 0,003 dollarësh për BTC.
  • Në tremujorin e parë të 2011 çmimi i BTC tejkaloi 1 dollarë.
  • Bitcoin arriti një çmim prej 1000 dollarë në 2013.
  • Në vitin 2017, kursi i këmbimit të Bitcoin u rrit nga 900 dollarë në pothuajse 20,000 dollarë.
  • Në dhjetor 2017, Bitcoin çmimi arriti një rekord prej 19,783,06 dollarë.
  • 9 nëntor 2021 – Çmimi më i lartë i Bitcoin deri më sot – 68,530,34 dollarë!

A është Bitcoin i ligjshëm?

Ligjet ndryshojnë sipas vendit dhe ende nuk ka një legjislacion të unifikuar që rregullon kriptovalutat. Bitcoin është i ligjshëm për t’u zotëruar dhe tregtuar pothuajse në të gjitha vendet evropiane.

Shqipëria është bërë një nga vendet e para në Evropë që ka miratuar një kuadër rregullator për kriptovalutat. Bitcoin dhe rreth 2000 kriptovaluta të tjera, ndonëse të ligjshme edhe më herët në vend, tashmë u nënshtrohen rregullave të reja, të cilat mbrojnë konsumatorët nga rreziqet e mashtrimit dhe vendosin gjoba në rastet e abuzimit.

A i detyrohem taksave mbi fitimet nga tregtimi i Bitcoin?

Në shumicën e vendeve, fitimet nga tregtimi i Bitcoin janë subjekt i tatimit.

Megjithatë, legjislacioni ndryshon nga vendi në vend.

Ne ju rekomandojmë të kontaktoni një kontabilist ose konsulent tatimor.

Bitcoin çmimi

Blini bitcoin në pak minuta duke përdorur Finansiv!

Blini dhe shisni BTC me çmimin më të mirë.